Team works better – beszámoló

Szeptember végén hat magyar fiatal képviselte az alapítványt Csehországban, a Team Works Better című ifjúsági cserén. A projekt során a résztvevők különböző sportos csapatjátékokon keresztül fedezhették fel, hogy milyen egy nemzetközi csapatban dolgozni cseh, olasz, török, görög, ciprusi, szlovák, szlovén és román fiatalokkal.

team works better

A szervezők készítettek egy szuper videót a projektről, illetve itt olvashatjátok egyik résztvevőnk, Eszter élménybeszámolóját:

“Viszonylag korai indulás után fáradtan érkeztünk. A szervezettség már látszott az első perctől kezdve. Kiváló helyszínválasztás, természetközelség. Biztonságos,kényelmes szállás, igényesség. Talán a legpontosabb meghatározás az egészséges minőség.

Ezek fontosak voltak a komfortérzetem kialakulásához,ami pedig ahhoz,hogy ki is tudjak belőle lépni. Komfortzóna nélkül nagyon nehéz építkezni, megnyílni.

Az első nap nem igazán találtam magam a társaságban. Nehezen váltottam angolra. De hála a sok és jó csapatépítő, közösségformáló játéknak hamar sikerült megtalálni a hangomat és azt amiért ott voltam: tanulni,nyitottnak lenni, engedni, hogy új impulzusokkal teljek meg, együttműködni, adni, kapcsolatot teremteni különböző kultúrájú, felfogású emberekkel.

Azt gondolom,hogy a harmadik nap kezdtünk el közösségként működni.

Örülök,hogy egy nagyon jól válogatott, színes egyéniségű, motivált, jó értékrendű emberekből álló közegben tölthettem egy hetet.

Napról napra vezettem az úgynevezett “Game-diary”-mat amiben feljegyeztem a tanult játékokat, programokat. 20-nál is többet írtam le amik tényleg nagyon jók.

Minden országnak feladata volt egy 1,5 órás “Block of Games” amit úgy éreztem, hogy mindenki ki is használt. Ezek a játékok hoztak minket közelebb és közelebb, bizalmat és barátságokat építettek. Szerintem ez volt a motor.

Nagyon fontos és jó érzés számomra,hogy figyeltünk egymásra. Nem egymás mellett, hanem együtt tudtunk működni.

A túrázós, kirándulós napot nagyon élveztem. A Štrambeki vár ködös kilátása után az esti wellness, teázás töltötte csordultig a lelkemet.

Pozitív, hogy a kulturális prezentációk túlnyomóan érdekesek voltak. Quizekkel, néptánccal.

Újdonság volt számomra a Román kultúra,táj varázslatossága. Eddig nem volt az “I need to visit” listámon,  de hála ennek a projektnek felkerült és van is kihez menni .

Európa csodás országaiban lettek barátaim, amit egy nagyon értékes dolognak tartok. Több emberrel biztosak vagyunk a viszontlátásban.

Van akivel naponta beszélünk.

(Napi +1 angolóra!)

Köszönöm a lehetőséget erre a nagyon értékes tapasztalatra! :)”

Team works better – beszámoló” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszakövetések: Erasmus+ élménybeszámolók - HVSF Magyar Önkéntesküldő Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?