A VolinHA konzorciumot megálmodó és létrehozó francia szervezetnek, a La Guilde Européenne du Raid-nek köszönhetően 2016 januárjától mindegyik tagszervezet személyzete egy új, fiatal (25 év alatti) csapattaggal, önkéntessel bővülhetett. Ezeket az új csapattagokat a szervezetek saját maguk választhatták ki, feladatuk pedig nem más lett, mint az adott szervezetek EU Aid Volunteers program szervezeti akkreditációjának elősegítése, az ahhoz szükséges szervezeti dokumentumok felkutatása, akkreditációhoz való hozzáigazítása illetve adott esetben azok nulláról való megalkotása.

collage-2016-07-28

A HVSF választása a norvég EVS projektjéről frissen hazaérkezett és a VolinHA projekthez illetve a HVSF-fel való jövőbeni munkához igen ambiciózusan álló Tamásra esett.

Az így kiválasztott önkéntesek 2016 februárjában, Párizsban, a La Guilde Européenne du Raid főhadiszállásán találkoztak, illetve ismerték meg egymást és a rájuk váró feladatokat, melynek legjobb pillanatairól a francia szervezet az alábbi rövid videóösszeállítást készítette:

 

A program céljai között (természetesen az akkreditáció elősegítése mellett) fontos helyet foglal el a fiatal önkéntesek fejlődésének, szakmai kapcsolatainak elősegítése is, melyre a VolinHA projekt keretében konkrét program került kidolgozásra. Itt megtudhatod, hogy a HVSF önkéntese hogyan élte meg a programot.