p1060760Mint azt a „Mit jelent a nemzetközi önkéntesség?” részben olvashattátok, az önkéntesség megvalósulhat helyi szinten vagy akár külföldön, nemzetközi környezetben is.

A HVSF immáron több mint tíz éve segíti hozzá az önkénteskedni vágyó fiatalokat a különféle közösségi munkákban való részvételhez. A meglévő keretek között az önkénteseknek lehetőségük nyílik elmélyedni az önkéntesség – adott projekt szempontjából vett – helyi viszonyok között megélhető olyan aspektusaiban, melyeken keresztül az adott közösség számára segíthetnek a helyi – projekt specifikus – viszonyok jobbításában azáltal, hogy egy kölcsönös tanulási folyamat következményeként egyidejűleg teszik a projekt környezetét gazdagabbá és szélesítik saját látószögüket, kompetenciáik tárházát.

A HVSF önkéntes tevékenységgel kapcsolatos meglévő kereteit a jelenleg is aktív EVS és GLEN projektek adják, illetve most is folyamatban van egy új,  „European Aid Volunteers/VolinHA” nevű önkéntes projekt akkreditálása melynek keretein belül remélhetőleg már 2017 folyamán lehetőségünk nyílik önkénteseket küldeni humanitárius segélyezésre szoruló, harmadik világbeli régiókba. Az EVS-ről, annak kritériumairól itt, a GLEN-ről pedig itt olvashattok bővebben.

Nem utolsó sorban meg kell említenünk azt is, hogy a HVSF nem tudná ilyen hatékonyan megvalósítani a mindennapi munkáját önkéntesei nélkül. Szervezetünket 90% százalékban önkéntesen dolgozó kollégák áldozatos munkája is segíti abban, hogy a meglévő – és folyamatosan bővülő – projektek működtetésével egyre több önkéntest küldhessük ki közületek. Ha szívesen dolgoznál velünk önkéntesként, segítve a szervezet helyi munkáját, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot a honlapunkon található elérhetőségek valamelyikén.