A HVSF-en keresztül jelenleg EVS és GLEN projektekre pályázhattok.

A GLEN projekteket rendszerint minden év januárjában szoktuk meghirdetni, az aktuális felhívásokat és az adott projektek bővebb leírását a Facebook oldalunkon találhatjátok meg.

EVS projektekre egész évben lehet jelentkezni. Az elérhető programokról hírlevelünkre feliratkozva, EVS-es Facebook csoportokban illetve az online elérhető, akkreditált EVS fogadó szervezeteket tömörítő adatbázisban tájékozódhattok.

A szimpatikus projektek felkutatása után egy – az adott szervezetnek írt – kapcsolatfelvevő email után – amennyiben a program aktív és fogad önkénteseket – a jelentkezési dokumentumok beküldésével már meg is történik a pályázás az adott szervezeten belül meghirdetett önkéntes pozícióra.

Az EVS projektekben való részvételhez szükségetek lesz egy küldő szervezetre, aki a fogadó szervezettel koordinálva előkészíti, és a program alatt és után tovább segíti a programmal kapcsolatos adminisztrációs és egyéb elintézendő ügyek háttérmunkálatait, valamint a program befejeztével segítséget nyújt a megszerzett tapasztalatok értékelésében, a megkezdett úton való továbbhaladásban.

Ha további kérdéseitek lennének a témát illetően és/vagy amennyiben ránk gondoltatok küldő szervezetként, úgy – mindamellett, hogy nagyon szépen köszönjük a bizalmatokat – a honlapunkon található elérhetőségeink egyikén tudjátok felvenni velünk a kapcsolatot.