Első lépés

Gondold végig, hogy milyen szempontok fontosak neked a projekt kiválasztásakor! Milyen területen szeretnél tevékenykedni? Milyen hosszú időre szeretnél elmenni? Mennyire fontos az ország? Szakmai tapasztalatot szeretnél szerezni, vagy éppen valami teljesen mást csinálnál, mint amit eddig? Nyelvet szeretnél tanulni? Nagyvárosba vagy inkább vidékre mennél? Mikor szeretnél utazni: most rögtön, egy év múlva, valamikor a kettő között?
Ezeket a szempontokat mind érdemes végiggondolnod, ha nem tudod még, hol kezdd a keresgélést!

Második lépés

Kezdj el keresgélni! Erre több remek platform is létezik:

Harmadik lépés

Ha kiválasztottál egy vagy több projektet, amire szívesen jelentkeznél, akkor nézd meg alaposan, milyen formában kérik a jelentkezéseket! A jelentkezéssel kapcsolatban ide írtunk egy rövid összefoglalót, hogy mire érdemes figyelni. Ha minden megvan, küldd el bátran a jelentkezésed!

Negyedik lépés

Várunk 🙂 Az, hogy mennyit, attól függ, hogy mikor, milyen szervezetnek és melyik országba adtad le a jelentkezésed. Ne keseredj el, ha nem válaszolnak rögtön!
Sok szervezet már azelőtt kiválasztja az önkéntes(eke)t, mielőtt az adott ország Nemzeti Irodája elfogadná a projektet, így előfordulhat, hogy 2-4 hónap is eltelik, mire kiderül, hogy indul-e a projekt!

Ötödik lépés

Ha kiválasztottak egy projektre, és el is fogadták a projekted, akkor kattints ide, itt összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazással kapcsolatban.

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk bátran az evs.hvsf@gmail.com címre!