Egy év a balti tenger kapujában

Mikor?
2018. szeptember – 2019. augusztus (12 hónap) VAGY 2018. október – 2019. szeptember (12 hónap)
Hol?
Gdynia, Lengyelország
Ki?
18 és 30 év közötti fiatalokat keresnek, akik érdeklődnek az egyes projektek iránt, és szívesen megismernék Lengyelországot 🙂
Mit?
Kedves, megbízható lengyel partnerszervezetünk keres hat helyre önkénteseket. A projektek mind valamilyen szinten szociális területen indulnak, mind a hatnál az emberekkel való munka van a központban. A részletesebb leírásokat az egyes linkekre kattintva találod.
Városi könyvtár: ide egy önkéntest keresnek, aki segíteni fog a könyvtári programok szervezésében, angol nyelvi klub megtartásában, valamint bepillantást nyerhet a könyvtárosi munka rejtelmeibe is.
Bölcsődei önkéntesség: egy önkéntest keresnek szeptembertől és egyet októbertől ebbe az óvodába, ahová egyaránt járnak fogyatékkal élő és nem fogyatékkal élő gyerekek. Az önkéntes feladata az óvónőknek való segítség a gyerekekkel történő foglalkozásban és a programszervezésben egyaránt.
VITAVA ifjúsági egyesület: 8-13 éves, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó egyesület, akik iskola utáni szabadidős programokat, workshopokat szerveznek a gyerekeknek, ehhez keresnek új ötleteket, egyéniségeket, motivált önkénteseket.
Szent Miklós Egyesület: katolikus egyesület, akik az általuk szervezett programok (pl. idősek klubja, ifjúsági klub, futások, stb.) lebonyolításában várnak segítséget az önkéntestől.
Szociális otthon: egy önkéntest keresnek októbertől, aki az ápolóknak lenne segítségére pl. kézműves foglalkozások megtartásában, vagy akár ha a konyhán, a kertben segítene inkább.
Alapítvány a társadalmi változásért: ez a szervezet elsősorban olyan helyi gyerekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel foglalkozik, akiket valamilyen okból a társadalomból való kirekesztés veszélye fenyeget. Olyan önkéntest keresnek, aki szívesen csinál merész, újszerű dolgokat, szeretné megtanulni, hogy lehet a művészetet használni a konfliktusok feloldására, és nem fél a nehéz szituációktól, szívesen vesz részt események, workshopok, utcai munkák szervezésében és megvalósításában.
Jelentkezés: az egyes linkeken megadott online jelentkezési lappal június 3-ig. Ha a küldő szervezettel kapcsolatos kérdésed van, írj bátran az evs.hvsf@gmail.com címre!

Vélemény, hozzászólás?