Beszámoló: Róma – FORUM EU taggyűlés

Múlt héten Rómában jártunk, ahol részt vettünk a nemzetközi fejlesztéssel és önkéntesmenedzsmenttel foglalkozó európai Forum tagszervezetek háromnapos találkozóján. Az eseménynek az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezetének központja adott otthont, olasz partnerszervezetünk, a FOCSIV koordinálásával.
Az intenzív program során először minden tagszervezet összefoglalta, hogy hogyan alakult az elmúlt időszakban a nemzetközi fejlesztés és önkéntesség az országában, majd bemutatták az ENSZ önkéntes programját és az azzal kapcsolatok újdonságokat.

IMG_20170609_102318_HDR (1)
A második nap a migráció és integráció téma köré épült, a Nemzetközi Migrációs Szervezet prezentációja után vendégelőadók mutattak be különböző országokból jó gyakorlatokat, majd kerekasztal beszélgetés formájában a tagszervezetek is ismertették országuk álláspontját a témában.
Sor került egy ünnepélyes együttműködési nyilatkozat aláírására is az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezetének önkéntes programjáról, melyet a FOCSIV-val közösen indítanak.
A harmadik napon az EU Solidarity Corps-ról (Európai Szolidaritási Testület) tudhattunk meg részleteket, mely az EU legújabb önkéntes programja 17-30 éves fiatalok számára, az országok és állampolgárok közötti szolidaritás elősegítése érdekében. A programra való jelentkezéshez az alábbi portálon kell regisztrálni.

Végezetül szó esett a következő nemzetközi Forum találkozóról, mely Koreában kerül megrendezésre az európai és Európán kívüli tagszervezetek részvételével.

IMG_20170608_124903_HDR

A sűrű programba persze belefért egy kis városnézés is, illetve az olasz konyhát sem csak távolról figyeltük. Networking vacsorák keretében, a kellemeset a hasznossal összekötve jókat beszélgettünk a különböző szervezetek képviselőivel, melynek eredményeként körvonalazódik néhány jövőbeni együttműködés.

Az eseményről készült hivatalos képeket itt és itt tekinthetitek meg.

Vélemény, hozzászólás?